Blog

Makalelerimizin değerlendirmesi siz ziyaretçilerimizle mümkün.

Corona Virüsü Belirtileri Nelerdir

Corona virüsü belirtileri nelerdir, belirtiler kendini kuru öksürük ve yüksek ateş olarak göstermektedir.

Corona virüsü belirtileri nelerdir;

  • Kuru Öksürük: Corona virüs kişilerde direk alt ve üst solunum yolunu etkilediğinden dolayı ilk görülen ve şikayete neden olan durum kuru öksürüktür. Kuru öksürük bu tarz durumda sık sık olmaktadır. Sık sık ve bitmek bilmeyen öksürük ilk belirtilerdendir.
  • Yüksek Ateş: Corona virüsün neden olduğu en önemli belirtilerden bir tanesi de yüksek ateştir. Bu belirti kişide en önemli belirtiler arasındadır. Corona virüs vücuda çeşitli tahribatlar verdiği için vücutta ateşle bu duruma tepki vermektedir.
  • Nefes Darlığı: Corona virüsün neden olduğu diğer önemli belirtilerden bir tanesi de nefes darlığı şikayetidir. Nefes darlığı herkeste görülmeyebilir bu durum genelde solunum sıkıntısı yaratmaktadır ve durum ilerlerse tıbbi gözlem altına alınması gerekmektedir. İşinin altta yatan rahatsızlıkları varsa solunum sıkıntısı olma olasılığı o duruma bağlı olarak daha da yüksektir.
  • Boğaz Ağrısı: Corona virüsten kaynaklı boğaz ağrısı şikâyetleri de olmaktadır. Fakat bu durum genel olarak yüksek ateş ve kuru öksürük belirtilerine göre daha az görülmektedir.
  • Halsizlik, Yorgunluk, Kas Ağrısı: Corona virüs belirtileri arasında yer alan halsizlik hastalığın vermiş olduğu bir durumdur. Corona virüsün vücutta yarattığı tabloya göre kas ve eklem ağrısı yaratabilir.
  • İshal: Corona virüs belirtileri arasında az görülmektedir fakat görülebilmektedir.

Corona virüsü belirtileri nelerdir, koronavirüs solunum yolu ile insandan insana geçen bir hastalıktır. Yaklaşık 3 - 14 gün aralığında kuluçka dönemi var. Hastaların %80-85 inde yüksek ateş vardır, %15’lik bir ateş olmama durumu vardır.

 

İnflüanza gibi ateş mutlaka olan bir durum değildir;

  • Halsizlik
  • İştahsızlık
  • Öksürük
  • Kırgınlık, belki balgam çıkarma
  • Nefes darlığı, zor nefes alma
  • Terleme gibi şikâyetler olabilir. 

Corona virüsü belirtileri nelerdir, korona virüsün sindirim sistemini etkilemediği biliniyor ancak Aralık ayında bazı ispatlanmış vakalarda bulantı kusma gibi semptomlara da rastlanmış nadir de olsa olabiliyor.

Corona virüsü belirtileri nelerdir ,aslında hepsi aynı ailenin farklı antijenik özelliklerini gösteren diğer üyeleri Sars kedilerden, mers tek hörgüçlü develerden geldi, yeni virüste yarasalardan, yılanlardan geldi. Yani hayvan kaynaklı olduğunu biliyoruz. Son 50 yılda 50 yeni hastalık ortaya çıktı. Bu her yeni hastalığın insanlık tarihine girişi anlamına geliyor. Normal su ve normal sabunla ortalama 20-30 sn elinizi yıkasanız sizin için yeterli olacaktır. 1 metre mesafeden daha fazla yaklaşma ihtimaliniz var ise maske takmalısınız.

Corona virüsü belirtileri nelerdir, insanlar son zamanlarda çevredeki herkesten şüphelenmeye başladı. Özellikle hapşıran, öksüren insanlardan çok korkuyorlar. Hayatta bizi kaygılandıran bir çok durum var. Günlük hayatta bizi endişelendiren bir çok durum yaşıyoruz. Kaygı bizi hayata hazırlar, kaygı kötü bir şey değil iyi bir şeydir. Kaygıyı beynimizde bir paniğe dönüştürdüğümüzde her şey bizde kaygı oluşturuyor. Koronavirüs hayatımıza aniden girdi. Her an panik havası yaşıyoruz. Maddi, manevi kaygıları taşıyabiliriz. Ancak hayatın doğasında riskler her zaman var. Araba kazasına karışabiliriz, evimize hırsız girebilir, çöken bir binanın altında kalabiliriz. Bunlar olası riskler. Yine de bütün bu risklere rağmen yaşamaya devam ediyoruz. Koronavirüse de biraz böyle bakmak lazım. Koronavirüs Türkiye’de de var artık. Bize de bulaşabilir. Riskin farkındayız ve kabul ederek yaşıyoruz. Kalabalık ortamlara girmeyelim, el hijyenimize dikkat edelim, mesafeyi koruyalım bunlar çok önemli ancak bu tedbirlerde riski azaltan ama sıfırlamayan önlemlerdir. Kaygılanın ama bu kaygının hayatınızı engellemesine izin vermeyin.

Corona virüs Enfeksiyonu Nasıl Anlaşılır?

Corona virüsü belirtileri nelerdir, biz korona virüsü solunum yolu enfeksiyonuna neden olan virüs olarak tanıttık biliyorsunuz. Solunum yolu enfeksiyonuna neden olduğu için solunum seksiyonlarının içinde bulunur.

 

 

Burun akıntısının içinde boğazda boğaz salgısının içinde tükürükte değil ama boğazımızda yani bademciklerimizin üzerindeki bölgede bademciklerimizle boğazımızla burnumuzu birleştiren nazofarenks dediğimiz bölgede tabi ki özel yöntemlerle bronşların yani hava kanalları içerisinde özel yöntemler ile alınıyorlar. O yüzden kandan virüs tahlili yapılmaz.

Bu solunum sekresyonları içinde virüs bulunur. Bizde tanı koydurucu testleri işte bu burun sürüntüsünü, boğaz sürüntüsünü bademciklerin üzerindeki bölgeden aldığımız sürüntüyü hastanede yatan hastalarda özel yöntemler ile bronşların içindeki salgıyı alarak bu salgılarda gerekli antiaging testleri yaparak tanı koyuyoruz.

Koronavirüste şüpheli olarak nitelendirilen ve semptom gösteren kişiler karantina altına almaktadır. Bu kişilerle temas eden kişiler ise semptom göstermiyorsa evlerinde karantina edilebilir.

Karantina süreci hafife alınacak bir süreç değil. Yurtdışından gelen kişiler için 14 gün kuralı uygulanmaktadır. Semptom görünen kişiler karantina odasına alınmaktadır. Bu oda genellikle iyi havalandıran bir oda olmaktadır. Karantina odasına herkes alınmaz. İçeriye sadece bakımını yapan sağlık çalışanı girebilir.

Hasta odasına girerken sağlık çalışanları mutlaka steril eldiven giymektedir. Tek kullanımlık ve su geçirmeyen önlük giyilir. Cerrahi maske kullanılır. Eğer hastanın solunum salgısıyla temas ediliyorsa gözlük de kullanılmaktadır.

 

KAYNAK



SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ


Mehmet Furkan CIBIL

Yazılım Uzmanı

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ

HAARP projesi nedir? HAARP projesi deprem yaratır mı?

HAARP projesi nedir? HAARP projesi deprem yaratır mı?

iştirir mi? İşte HAARP projesi ile ilgili bilmeniz gerekenler...

 

HAARP projesi Türkçe'de Yüksek Frekanslı Aktif Auroral Araştırma Programı anlamına geli

Devamı...

Microsoft, Paint i sonlandırıyor!

Microsoft, Paint i sonlandırıyor!

güncellemesinde bulunmayacak!

Geçmişten günümüze birçok kişinin çocukluk anılarını süsleyen temel grafik düzen

Devamı...

Wordpress eklentisinde açık keşfedildi!

Wordpress eklentisinde açık keşfedildi!

Peki zafiyetten etkilenmemek için ne yapmalı?

 

Wordress, internetteki neredeyse her 5 sitenin birisinde kullanılan küresel bir platform. Z

Devamı...

Makale Hakkında Ne Düşünüyorsun ?

Hakkımızda

0 yılında doğdu. Ziyaret ilköğretim okulu, Amasya Atatürk Lisesi’nde 2 yıl okudu. Lise son sınıfı Konya Karapınar Lisesi’nde okuyarak buradan mezun oldu. Tokat Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölümünden hazırladığı Analitik Bütçe ve Tahakkuk Esaslı Muhasebe tezi ile birlikte Bölüm birincisi olarak mezun oldu. Hale

Adres

Zeyve Yazılım
Bedestenlioğlu Mah. Beştaş 6.Sk.
P: 5432216443